Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cikëton
cikëton:

cikët/ón jokal. v. III, -ói, -úar lëshon cik, cikon, hirron: cikëton kosi (djathi i njomë).

Sinonime / Të përafërta:
hirron
Të ngjashme:
çikëtoj:

çikët/ój kal., -óva, -úar çikëloj; e ndaj pak nga pak e pjesë-pjesë: e çikëtuan ujin në arë. / pës. çikëtóhet v. III.

ciklon:

ciklón,-i m. sh. -e(t) meteor. erë shumë e vrullshme, e shpejtë si shtjellë, zakonisht me reshje të dendura; dredhë, shakullinë: cikloni dhe anticikloni.

cikon:

cik/ón jokal. v. III, -ói, -úar lëshon cik, hirron; nxjerr lëng (për pemët).

pikëtoj:

pikët/ój jokal., -óva, -úar ha shpesh e nga pak; ha duke zgjedhur.

cikëtim:

cikëtím,-i m. veprimi sipas foljeve.