Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cijat
cijat:

ciját jokal., -a, -ur nxjerr një zë të hollë e të zgjatur; pingëron: cijatin minjtë (zogjtë); cijatin fëmijët; cijatin rrotat e qerres.

Sinonime / Të përafërta:
pingëron
Të ngjashme:
cikat:

cikát jokal. v. III, -i, -ur ushton, jehon: më cikat veshi.

citat:

citát,-i m. sh. -e(t) pjesë e shkurtër e fjalë për fjalë e një teksti të shkruar a e thënies së dikujt.

kijat:

kiját jokal. v. III, -i, -ur angullin, kuit (për qenin).

bajat:

baját,-e mb. bised. 1. i ndenjur, i ndiçëm; kund. i proshkët, i freskët: gjellë bajate. 2. fig. që i ka dalë boja e është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë; i pavlerë: njeri bajat; shpifje bajate.

cecat:

cecát (cecás) kal. -a, -ur pres diçka në pjesë të vogla; grimcoj. / pës. cecátet v. III.