Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cigarishte
cigarishte:

cigarísht/e,-ja f. sh. -e(t) pipë në të cilën futet cigarja për të thithur tymin; çibuk i hollë për të pirë duhan: cigarishte druri (kocke).