Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cigan
cigan:

cigán,-i m. sh. -ë(t) pjesëtar i një popullsie endacake në disa vende të botës, me prejardhje nga India veriperëndimore; rom, arixhi.

cigan:

cigán,-e mb. që lidhet me ciganët, i ciganëve: këngë (valle) cigane.

Sinonime / Të përafërta:
rom
arixhi
Të ngjashme:
tigan:

tigán,-i m. sh. -ë(t) enë e rrumbullakët metali, me buzë të ngritura dhe me bisht, që përdoret për të skuqur a për të gatuar: djalë tigani (mospërf.) djalë i përkëdhelur dhe i rritur me të gjitha të mirat.

vigan:

vigán,-i m. sh. -ë(t), edhe si mb., gjigant: luftoi si vigan; me hapa viganë.

cigane:

cigán,-e, -ia f. sh. -e(t).

çiban:

çibán,-i m. sh. -ë(t) i thatë.