Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cicole
cicole:

cicól/e-ja f. sh. -e(t) furrik; veza e furrikut.

Të ngjashme:
cilore:

cilór/e,-ja f. sh. -e(t) mbulesë tryeze.

cikol:

cikól,-i m. sh. -e(t) bised. majole; kodër me majë: cikolcikol.

biculë:

bicúl/ë,-a f. sh. -a(t) cyle dyjare.

cikomë:

cikóm/ë,-a f. sh. -a(t) bised. spango; litar i hollë prej liri: cikoma e samarit.

cimocë:

cimóc/ë,-a f. sh. -a(t) ndrizë.