Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ciceroj
cicëroj:

cicër/ój jokal., -óva, -úar 1. nxjerr tinguj të hollë, të dridhur e të këndshëm: cicërojnë zogjtë. 2. fig. flas shpejt, me zë të hollë e të ëmbël: cicërojnë fëmijët.

Të ngjashme:
ciceron:

cicerón,-i m. sh. -ë(t) libr. ai që shoqëron vizitorët në një muze dhe bën shpjegimet e nevojshme.

cicërij:

cicërí/j jokal., -va, -rë cicëroj.

micëroj:

micër/ój kal., -óva, -úar 1. ha diçka duke e kafshuar pak e nga pak; brej, thërrmoj. 2. jokal. fig. merrem me punë të vogla e të parëndësishme, bubrroj. / pës. micëróhet v. III.

cicerone:

cicerón,-e, -ia f. sh. -e(t).

çaçëroj:

çaçër/ój kal., -ova, -uar e shqetësoj shumë dikë.