Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cicerij
cicërij:

cicërí/j jokal., -va, -rë cicëroj.

Të ngjashme:
cicëroj:

cicër/ój jokal., -óva, -úar 1. nxjerr tinguj të hollë, të dridhur e të këndshëm: cicërojnë zogjtë. 2. fig. flas shpejt, me zë të hollë e të ëmbël: cicërojnë fëmijët.

cicërim:

cicërím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. cicërimë.

ciceron:

cicerón,-i m. sh. -ë(t) libr. ai që shoqëron vizitorët në një muze dhe bën shpjegimet e nevojshme.

piceri:

picerí,-a f. sh. -(të) lokal ku gatuhen e hahen pica.

cicërimë:

cicërím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zëri i zogjve kur cicërojnë: cicërima e dallëndysheve (e trumcakëve). 2. fig. e folur e shpejtë dhe me zë të hollë e të ëmbël: cicërima e fëmijëve.