Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cice
cicë:

cíc/ë,-a f. sh. -a(t) fëm. sisë.

çiçë:

çíç/ë,-aI f. fëm. ujët e hollë.

çiçë:

çíç/ë,-aII f. sh. -a(t) emtë.

Sinonime / Të përafërta:
sisë
Të ngjashme:
bice:

bíc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gropëz në tokë, që e zë me thembër lojtari në lojën e doçes. 2. fig. qoshe e rehatshme dhe e sigurt: zuri një bice.

cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

cime:

cím/e,-ja f. sh. -e(t) zool. 1. cironkë. 2. gjuhcë.