Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cicar
cicar:

cicár,-i m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

Sinonime / Të përafërta:
cinxami
Të ngjashme:
cimar:

cimár,-i m. sh. -ë(t) pjesë e vegjës me dy rripa metali të dhëmbëzuar anash, e cila e mban pëlhurën të shtrirë para se të mblidhet në shul.

çinar:

çinár,-i m. sh. -ë(t) bot. rrap.

çitar:

çitár,-i m. sh. -ë(t) vegël e argjendarit, në të cilën derdhet ari i shkrirë për t’i dhënë formën e duhur.

viçar:

viçár,-i m. sh. -ë(t) bariu i viçave.

binar:

binár,-i m. sh. -ë(t) 1. tra i hollë, i sharruar e me katër faqe; tra i metaltë i hekurudhës, shinë: binar plepi; doli treni nga binarët. 2. sh. fig. rruga që ndjek një njeri, një shtet etj.; drejtim, vijë: s’është në binarë; hyri (e vuri) në binarë; ka dalë nga binarët.(dikush) është shthurur, s’është në udhë të drejtë; është çmendur.