Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cicërij
cicërij:

cicërí/j jokal., -va, -rë cicëroj.

Të ngjashme:
cicëroj:

cicër/ój jokal., -óva, -úar 1. nxjerr tinguj të hollë, të dridhur e të këndshëm: cicërojnë zogjtë. 2. fig. flas shpejt, me zë të hollë e të ëmbël: cicërojnë fëmijët.

cicërim:

cicërím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. cicërimë.

cicërimë:

cicërím/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zëri i zogjve kur cicërojnë: cicërima e dallëndysheve (e trumcakëve). 2. fig. e folur e shpejtë dhe me zë të hollë e të ëmbël: cicërima e fëmijëve.

micëroj:

micër/ój kal., -óva, -úar 1. ha diçka duke e kafshuar pak e nga pak; brej, thërrmoj. 2. jokal. fig. merrem me punë të vogla e të parëndësishme, bubrroj. / pës. micëróhet v. III.

cipërim:

cipërím,-i m. veprimi sipas foljes.