Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cibun
cibun:

cibún,-i m. (cibún/e,-ia f.) sh. -e(t) veshje e sipërme prej shajaku, e hapur përpara, e gjatë deri në gju me gjysma mëngësh ose pa mëngë: cibune burrash (grash).

Të ngjashme:
çiban:

çibán,-i m. sh. -ë(t) i thatë.

çibuk:

çibúk,-u m. sh. -ë(t) 1. llullë duhani. 2. bujq. bisk a degë e hollë që pritet për t’u mbjellë ose për t’u shartuar: çibuk hardhie (ulliri).

biban:

bibán,-i m. sh. -ë(t) krahin. gjel deti.

cibël:

cíb/ël,-la f. sh. -la(t) sternë: ujë cible.

cifund:

cifúnd,-i m. sh. -e(t) gyp në fund të lugut të mullirit, që çon ujin me forcë mbi fletët e rrotës.