Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cfingj
cfingj:

cfingj,-i m. sh. -a(t) zool. bishtatundës.

Sinonime / Të përafërta:
bishtatundës
Të ngjashme:
cfëng:

cfëng kal. dhe jokal., -a, -ur ngordh.

cingo:

cíngo,-ja f. sh. -(t) fletë e hollë prej metali të smaltuar, që përdoret për të bërë enë të ndryshme; enë prej flete të tillë.

cing:

cing onomat. shpreh një tingull a një zhurmë sikur përplasen gotat.

çminoj:

çmin/ój kal., -óva, -úar heq minat nga një vend i minuar; kund. minoj. / pës. çminóhet v. III.

çinoj:

çin/ój kal., -óva, -úar përpiqem të veproj njëlloj si dikush tjetër; imitoj; keq. përqesh: çinoj zërin e bilbilit. / pës. çinóhet v. III.