Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cfëng
cfëng:

cfëng kal. dhe jokal., -a, -ur ngordh.

Të ngjashme:
fëng:

fën/g,-gu m. sh. -gje(t) 1. bot. barishte shumëvjeçare e kullotave, me gjethe të ashpra si të tërshërës së egër. 2. fëngishtë.

cfingj:

cfingj,-i m. sh. -a(t) zool. bishtatundës.

cing:

cing onomat. shpreh një tingull a një zhurmë sikur përplasen gotat.

cung:

cun/g,-gu m. sh. -gje(t) 1. pjesë e trungut a e kërcellit, që mbetet në tokë pasi të jetë prerë; kërcu, kërçep; rrënjë a trung hardhie pa degë e pa lastarë: cung lisi (misri, hardhie); e bëj cung cungoj. 2. pjesë e një gjymtyre të prerë të trupit: cungu i dorës.

cung:

cung,-e mb. që e ka një gjymtyrë të trupit të prerë; që ka bishtin a brirët të prerë: e ka bishtin cung.