Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cezë
cezë:

céz/ë,-a f. sh. -a(t) bised. gyp; lëfyt.

Sinonime / Të përafërta:
gyp
lëfyt
Të ngjashme:
cekë:

cék/ë,-aI f. sh. -a(t) vend i cekë., cekëtinë: anë e cekë anekënd; doli në cekë.

cekë:

cék/ë,-aII f. pjesa më e mirë, balli; maja: ceka e gjellës; ceka e qumështit ajka; ceka e djemve; ceka e tokës.

cekë:

cék/ë,-aIII f. loja cekash.

cenë:

cén/ë,-a f. zell: cenë e tepruar.

cepë:

cép/ë,-a f. sh. -ëra(t) leskër, cifël.