Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cetace
cetace:

cetacé,-(të) f. sh. zool. rendi i gjitarëve të detit (si balena, delfini etj.), me trup shumë të madh, që marrin frymë me mushkëri.

Të ngjashme:
betare:

betár,-e, -ja f. sh. -e(t).

cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

çetash:

çétash ndajf. mënyrë të luajturi me dy grupe, pjesëtarët e të cilëve përpiqen të prekin me dorë kundërshtarët.

çetele:

çetéle,-ja f. sh. -e(t) vjet. shkop ku gdhendeshin dhëmbëza për të shënuar huat e dhëna; dhëmbëz që shënohej në një send: çetelja e gunës (e velencës); e vuri në çetele e shënoi për ta mbajtur parasysh a për të mos e harruar; janë puthitur çetelja me çetelen (keq.) kanë gjetur njëri-tjetrin.

çetinë:

çetín/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. pishë e zezë, borigë. 2. sh. fig. flokë të kreshpëruar përpjetë: e kapi për çetinash.