Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerulak
cërulak:

cërulák,-e mb., edhe si em., culan.

Sinonime / Të përafërta:
culan
Të ngjashme:
crulak:

crulák,-e mb., edhe si em., i leckosur, zhelan.

celular:

celulár, -i m. sh. -ë(t) aparat i vogël telefonik, që mbahet me vete.

curulat:

curulát kal., -a, -ur e tund në shilarës.

cërrlik:

cërrlí/k,-ku m. sh. -qe(t) curril uji.

çepurak:

çepurák,-u m. sh. -ë(t) krahin. strumbullar i vogël.