Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerrle
cërrlë:

cërrl/ë,-a f. purthë, lëbarke.

Sinonime / Të përafërta:
purthë
lëbarke
Të ngjashme:
verrle:

vérrl/e,-ja f. sh. -e(t) fugë.

cërule:

cërúl/e,-ja f. sh. -e(t) cule.

ferrlë:

férrl/ë,-a f. sh. -a(t) zool. ketër.

cërre:

cërr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. cirlë.

derrçe:

dérrçe ndajf. bised. me të gjitha forcat e mundësitë; me këmbëngulje; trimërisht; me ashpërsi, keqas, rëndë: punon (studion) derrçe; e rrahu derrçe.