Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerrkame
cërrkamë:

cërrkám/ë,-a f. sh. -a(t) zëri i bulkthit.

Të ngjashme:
cërrlaqe:

cërrláq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. mëllenjë.

cërrkatje:

cërrkátj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. cërrkamë.

cërrkaç:

cërrkáç,-iI m. sh. -ë(t) cërran.

cërrkaç:

cërrkáç,-iII m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

cërrkat:

cërrkát jokal., -i, -ur këndon bulkthi.