Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerrkac
cërrkaç:

cërrkáç,-iI m. sh. -ë(t) cërran.

cërrkaç:

cërrkáç,-iII m. sh. -ë(t) zool. bulkth.

Sinonime / Të përafërta:
bulkth
Të ngjashme:
cërrkat:

cërrkát jokal., -i, -ur këndon bulkthi.

derrkuc:

derrkúc,-i m. sh. -ë(t) i vogli i dosës, gic: derrkuc indie (zool.) brejtës me lëkurë të lëmuar e me veshë të rrumbullakët, me prejardhje nga Amerika e Jugut.

ferrac:

ferrác,-i m. sh. -ë(t) bot. shkurre kacavarëse e vendeve mesdhetare, me gjethe të trasha si zemër e me gjemba, që bën vile të bardha e kokrra të kuqe.

cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).