Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerrfos
cërrfos:

cërrfós kal. -a, -ur trazoj, shkrep (zjarrin).

Të ngjashme:
cergos:

cergós kal., -a, -ur 1. mbuloj me cergë. 2. fig. e mbuloj që të mos duket; ia zë sytë, e pengoj që të shohë të vërtetën.

cermos:

cermós kal., -a, -ur ftoh; plevitos.

ferros:

ferrós kal., -a, -ur ferroj.

cërrfat:

cërrfát kal., -a, -ur shkrep (zjarrin).

cërrfosje:

cërrfósj/e, -a f. veprimi sipas foljes.