Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerre
cërre:

cërr/e,-ja f. sh. -e(t) zool. cirlë.

cërr:

cërr,-i m. sh. -e(t) zool. çerr.

cërr:

cërr,-e mb., edhe si em., i hirtë, çil.

Sinonime / Të përafërta:
cirlë
Të ngjashme:
qerre:

qérr/e,-ja f. sh. -e(t) 1. mjet zakonisht për mbartje prodhimesh bujqësore, me shtrat të gjerë dhe me rrota druri që tërhiqet me qe, me buaj etj.: rrugë qerresh udhë e pashtruar. 2. fig. sasi e madhe njerëzish, sendesh etj., shumicë: një qerre fëmijë. 3. gjymtyrë e parë e emërtimeve të pathjeshta astronomike: Qerrja e madhe Arusha e madhe; Qerrja e vogël Arusha e vogël.

zerre:

zérr/e,-ja f. sh. -e(t) krahin. thërrime, grimë, çikë.

cergë:

cérg/ë,-a f. sh. -a(t) 1. qilim ose mbulesë e ashpër leshi: cergë e dhirtë; / tendë me një mbulesë të tillë: cergat e stanit. 2. pëlhurë e hollë, tis: cergë e mëndafshtë (e pambuktë); cergë basmaje; kryes. sh. rrecka, lecka, zhele: mblodhi cergat. 3. pëlhurë merimange.