Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerran
cërran:

cërrán,-i m. sh. -ë(t) vijë uji shumë e vogël, rrem uji.

Të ngjashme:
curran:

currán,-e mb., edhe si em., curr.

cërrak:

cërrák,-u m. sh. -ë(t) zog i vogël pule i sapodalë nga veza.

cërron:

cërr/ón jokal. v. III, -ói, -úar rrjedh nga pak; del si curril: cërron kroi.

burran:

burrán,-i m. sh. -ë(t) burrë shumë i gjatë; burrë i madh; kund. burrac.

cergar:

cergár,-i m. sh. -ë(t) cergatar; endacak.