Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerrak
cërrak:

cërrák,-u m. sh. -ë(t) zog i vogël pule i sapodalë nga veza.

Të ngjashme:
currak:

currák,-e mb. 1. që i janë prerë degët a drurët (edhe si em.): lis (mal) currak. 2. edhe si em., që e ka leshin të shkurtër ose të paktë; kund. leshtor,-e; që nuk i janë rritur pendët; kund. puplak,-e.

ferrak:

ferrák,-u m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

ferrak:

ferrák,-e mb. gjembash.

cërran:

cërrán,-i m. sh. -ë(t) vijë uji shumë e vogël, rrem uji.

cërrik:

cërrík,-u m. sh. -ë(t) dru ku varen vargje duhani, qepësh etj. për t’u tharë; varg që varet në këtë dru.