Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerr
cërr:

cërr,-i m. sh. -e(t) zool. çerr.

cërr:

cërr,-e mb., edhe si em., i hirtë, çil.

çerr:

çerr,-i m. sh. -a(t) 1. zool. cinxami, ferrak. 2. zog i vogël pule; fig. fëmijë fare i vogël.

Sinonime / Të përafërta:
çerr
çil
Të ngjashme:
berr:

berr,-i m. sh. -a(t) bagëti e imët: mish berri; çdo berr varet nga këmbët e veta (fj. u.) secili përgjigjet për punët e veta e i del zot vetes.

curr:

curr,-i m. sh. -a(t) shkëmb i lartë e i thepisur: nëpër thepa e curra.

curr:

curr kal., -a, -ur curroj.