Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cermos
cermos:

cermós kal., -a, -ur ftoh; plevitos.

Sinonime / Të përafërta:
plevitos
Të ngjashme:
cergos:

cergós kal., -a, -ur 1. mbuloj me cergë. 2. fig. e mbuloj që të mos duket; ia zë sytë, e pengoj që të shohë të vërtetën.

termos:

térmos,-i m. sh. -e(t) enë me dy shtresa, që shërben për të ruajtur gjatë ujë, çaj etj. në të njëjtën temperaturë.

ferros:

ferrós kal., -a, -ur ferroj.

firmos:

firmós kal., -a, -ur nënshkruaj. / pës. firmóset v. III.

jermoj:

jerm/ój jokal., -óva, -úar bie në kllapi; flas përçart.