Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cermëli
cermëli:

cermëlí,-u m. sh. -nj(të) zool. cinxami.

Sinonime / Të përafërta:
cinxami
Të ngjashme:
cermë:

cérm/ë,-aI f. mjek. 1. mahisja e kyçeve, që shoqërohet me mpirje, dridhje e dhembje; përdhes. 2. ngërç: e zuri cerma.

cermë:

cérm/ë,-aII f. raki e fortë: cermë rrushi.