Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerit
cërit:

cërítI kal., -a, -ur 1. nxeh, tret a skuq në tigan: cërit vajin (gjalpin, dhjamin). 2. jokal. v. III cërcërit: cërit vaji. 3. jokal. derdhet pak nga pak një lëng.

cërit:

cërítII kal., -a, -ur 1. thumboj; shpoj, nguc: cërit mushkën (kalin). 2. edhe jokal. fig. e pikëlloj, e përvëloj, e djeg: i cëriti zemrën; i cëriti zemra (në zemër). / pës. cërítet v. III.

Sinonime / Të përafërta:
nxeh
thumboj
shpoj
nguc
Të ngjashme:
cërij:

cërí/j kal. -va, -rë cërit. / pës. cëríhet v. III.

cërrit:

cërrít (cërrís) kal., -a, -ur cingëris; thumboj: e cërriti në zemër. / pës. cërrítem.

çelit:

çelít kal., -a, -ur çel.

çmerit:

çmerít (çmerís) kal., -a, -ur e habit shumë, e mahnit: na çmeriti me ato fjalë.