Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerimange
cerimangë:

cerimáng/ë,-a f. sh. -a(t) pëlhura e merimangës, cergë.

Sinonime / Të përafërta:
cergë
Të ngjashme:
merimangë:

merimáng/ë,-a f. sh. -a(t) 1. zool. kafshë e vogël jovertebrore, si këpushë, me katër këmbë, që rron në vende të errëta dhe që end një rrjetë me fije shumë të holla: merimanga e verdhë (e domates, e hardhisë); merimanga e pambukut; pëlhura e merimangës. 2. fig. mospërf. njeri dembel, që të ngjitet e nuk të shqitet: iu bë merimangë.