Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cergos
cergos:

cergós kal., -a, -ur 1. mbuloj me cergë. 2. fig. e mbuloj që të mos duket; ia zë sytë, e pengoj që të shohë të vërtetën.

Të ngjashme:
cermos:

cermós kal., -a, -ur ftoh; plevitos.

burgos:

burgós kal., -a, -ur e fut dikë në burg si të dënuar. / pës. burgósem.

cergar:

cergár,-i m. sh. -ë(t) cergatar; endacak.

ferros:

ferrós kal., -a, -ur ferroj.

jargos:

jargós kal., -a, -ur përjarg.