Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cerebral
cerebral:

cerebrál,-e mb. 1. anat. trunor: hemorragji cerebrale. 2. fig. libr. që ka karakter të theksuar mendor, që mbështetet më shumë në arsyen, sesa në ndjenjën; i ftohtë: vjershë cerebrale.

Sinonime / Të përafërta:
trunor