Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ceqe
cëqe:

cëq/e,-ja (cëk/e,-ja) f. sh. -e(t) 1. gyp i hollë në mbyllësen e shishes për të hedhur lëngjet pak e nga pak; shishe e vogël me një gyp të tillë. 2. stërlagës.

Sinonime / Të përafërta:
stërlagës
Të ngjashme:
cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

ciqe:

cíq/e,-ja f. sh. -e(t) zool. bishtatundës.

leqe:

léq/e,-ja f. sh. -e(t), edhe fig., bised. njollë: leqet e fytyrës; leqe turpi; ia la leqe (dikujt) e njollosi.

leqe:

léqe(t) f. sh. shih te lak.