Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cepore
cepore:

cepór/e,-ja f. sh. -e(t) cep are: i punoi ceporet me bel.

Të ngjashme:
kepore:

kepór/e,-ja f. sh. -e(t) cakorre.

tepore:

tepór/e,-ja f. sh. -e(t) tokë e mbjellë me tepë.

qepore:

qepór,-e, -ja f. sh. -e(t) koka nën dhe e bimëve qepore.

belore:

belór/e,-ja f. sh. -e(t) bluzë grash e gjatë deri në bel.

cepatore:

cepatór/e,-ja f. sh. -e(t) dru i shkurtër në cep të çatisë, që mban mahinë.