Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cepez
cëpëz:

cëpëz,-a f. sh. -a(t) zool. zog i murrmë në të hirtë, i ngjashëm me mëllenjën, që rri nëpër moçale e plehërishte.

Të ngjashme:
cipëz:

cípëz,-a f. sh. -a(t) cipë e vogël; membranë.

qepëz:

qépëz,-a f. sh. -a(t) bot. 1. qepore. 2. barishte e vendeve moçalore, me gjethe të gjata, të holla e të mprehta.

cepë:

cép/ë,-a f. sh. -ëra(t) leskër, cifël.

cepas:

cépas (cépazi) ndajf. nga njëri cep tek tjetri; cep më cep, kudo: i lëviz gurët cepazi.

cepik:

cepík,-u m. sh. -ë(t) hell akulli.