Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cepatore
cepatore:

cepatór/e,-ja f. sh. -e(t) dru i shkurtër në cep të çatisë, që mban mahinë.

Të ngjashme:
cekatore:

cekatór/e,-ja f. sh. -e(t) ceke.

cepatare:

cepatár/e,-ja f. sh. -e(t) dërrasë a raft i vogël trekëndësh, që vihet në një cep të dhomës.

copëtore:

copëtór/e,-ja f. sh. -e(t) fidanishte ku mbillen kalema a pipa pemësh, që të lëshojnë rrënjë për shumëzim.

shpatore:

shpatór/e,-jaI f. sh. -e(t) shpat i vogël, shpatinë.

shpatore:

shpatór/e,-jaII f. sh. -e(t) bot. barishte shumëvjeçare, me gjethe si shpatë dhe me lule të mëdha ngjyrëvjollcë në të kaltër, luleshpatë; familje bimësh me gjethet si shpatë (si shpatorja, shpatëza etj.).