Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ceparak
ceparak:

ceparák,-u m. sh. -ë(t) 1. cep i vogël toke a i diçkaje tjetër. 2. copë druri e shkurtër në anë të çatisë, që mban mahinë.

Të ngjashme:
coparak:

coparák,-e mb. që është bërë me copa; i bërë copë-copë e i vjetruar, i grisur, i leckosur.

coparak:

coparák,-u m. sh. -ë(t) njeri i rritur me të keq; ai që punon për bukën e gojës.

çepurak:

çepurák,-u m. sh. -ë(t) krahin. strumbullar i vogël.

lyparak:

lyparák,-e (lypacák,-e) mb., edhe si em., lypsar.

mesarak:

mesarák,-e mb., edhe si em. 1. që ndodhet në mes; / që s’është as i mirë e as i keq, mesatar: nxënës mesarak. 2. asnjanës: qëndrim mesarak.