Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës centurie
centurie:

centúri/e,-a f. sh. -e(t) hist. qindëshe.

Sinonime / Të përafërta:
qindëshe
Të ngjashme:
centurion:

centurión,-i m. sh. -ë(t) hist. kryeqindës.

censurim:

censurím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

centrim:

centrím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

censurë:

censúr/ë,-a f. kontrolli i veprave para se të botohen a të shfaqen; kontrolli i letrave, i telegrameve etj. para se t’u dorëzohen marrësve; organ që merret me këtë detyrë: censurë ushtarake (shtetërore); kaloi pa censurë (edhe fig.) kaloi pa kontroll, lirisht.