Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës centrues
centrues:

centrúes,-i m. sh. -(it) tek. pajisje për të centruar një vegël, për të vënë në qendër një figurë etj.

centrues:

centrúes,-e mb. që shërben për të centruar diçka: bosht centrues.

Të ngjashme:
centruar:

centrúar (i, e) mb. që është centruar.

penetrues:

penetrúes,-e mb. depërtues.

cenues:

cenúes,-e mb., edhe si em., që cenon dikë a diçka: fjalë cenuese.

qëndrues:

qëndrúes,-e mb., edhe si em., i qëndrueshëm.