Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës centi
centi:

centi- fjalëform. pjesë e parë e fjalëve të përbëra, që shënon një të qindtën e njësisë matëse bazë (p.sh. centigradë, centigram, centilitër, centimetër etj.).

Sinonime / Të përafërta:
centigradë
Të ngjashme:
centë:

céntë (i, e) mb. që ka një cen; me cen: punë e centë.

cent:

cent,- i m. sh. -ë(t) 1. një e qindta e dollarit. 2. qindarkë.

çengi:

çengí,-a f. sh. -(të) 1. vjet. valltare ahengjesh (zakonisht cigane). 2. keq. bishtdredhur; grua e përdalë.

cemtë:

cémtë (i, e) mb. shumë i ftohtë e i kthjellët: ujë i cemtë.

cenak:

cenák,-e mb., edhe si em., që zgjedh shumë e bën naze në të ngrënë, buzëhollë.