Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cente
centë:

céntë (i, e) mb. që ka një cen; me cen: punë e centë.

cent:

cent,- i m. sh. -ë(t) 1. një e qindta e dollarit. 2. qindarkë.

Të ngjashme:
centi:

centi- fjalëform. pjesë e parë e fjalëve të përbëra, që shënon një të qindtën e njësisë matëse bazë (p.sh. centigradë, centigram, centilitër, centimetër etj.).

cemtë:

cémtë (i, e) mb. shumë i ftohtë e i kthjellët: ujë i cemtë.

cengë:

céng/ë,-a f. sh. -a(t) shami, me të cilën i lidhin gojën të vdekurit: të lidhsha cengën! (mallk.) vdeksh!

çerte:

çért/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) vjet. çerturina.