Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës centaur
centaur:

centáur,-i m. sh. -ë(t) mit. qenie e mitologjisë greke, që përfytyrohej nga mesi e sipër si burrë dhe nga mesi e poshtë si kalë.

Të ngjashme:
cecatur:

cecátur (i, e) mb. që është cecatur.

cenosur:

cenósur (i, e) mb. i cenuar.

centruar:

centrúar (i, e) mb. që është centruar.

dentar:

dentár,-e mb. mjek. që lidhet me dhëmbët e me mjekimin e tyre, i dhëmbëve: klinikë dentare.

cenuar:

cenúar (i, e) mb. që është cenuar: kos i cenuar; me sedër të cenuar.