Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cene
cen:

cen,-i m. sh. -e(t) 1. e metë; gjymtim nga një sëmundje etj.: njeri me cen; e la me cen; punë pa cen. 2. fig. zakon i keq, ves; njollë: me cen. e me huqe; e ka një cen.

cenë:

cén/ë,-a f. zell: cenë e tepruar.

çenë:

çén/ë,-a f. sh. -a(t) nofull.

Sinonime / Të përafërta:
ves
njollë
Të ngjashme:
cece:

cecé,-ja f. zool. mizë e vendeve të Afrikës, që shkakton sëmundjen e gjumit ose helmim.

ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

cens:

cens,-i m. sh. -e(t) 1. hist. regjistrimi çdo pesë vjet i pasurisë së qytetarëve në Romën e lashtë sipas kategorive për të vjelë taksat. 2. libr. kusht që kufizon ose mohon të drejtat e qytetarëve: censi i pasurisë (i moshës, i arsimit, i banimit); censi i votimit.