Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cemte
cemtë:

cémtë (i, e) mb. shumë i ftohtë e i kthjellët: ujë i cemtë.

Të ngjashme:
centë:

céntë (i, e) mb. që ka një cen; me cen: punë e centë.

çerte:

çért/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) vjet. çerturina.

gemtë:

gémtë (i, e) mb. bised. 1. i shtrembër: rrugë e gemtë. 2. i vëngër.

remtë:

rémtë (i, e) mb. 1. i bakërt. 2. i kuqërremtë.

çemje:

çémj/e,-a f. veprimi sipas foljeve.