Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cemtë
cemtë:

cémtë (i, e) mb. shumë i ftohtë e i kthjellët: ujë i cemtë.

Të ngjashme:
centë:

céntë (i, e) mb. që ka një cen; me cen: punë e centë.

gemtë:

gémtë (i, e) mb. bised. 1. i shtrembër: rrugë e gemtë. 2. i vëngër.

remtë:

rémtë (i, e) mb. 1. i bakërt. 2. i kuqërremtë.

emtë:

émt/ë,-a f. sh. -a(t) motra e babait ose e nënës.

centi:

centi- fjalëform. pjesë e parë e fjalëve të përbëra, që shënon një të qindtën e njësisë matëse bazë (p.sh. centigradë, centigram, centilitër, centimetër etj.).