Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cemerlik
cemerlik:

cemerlík,-u m. sh. -a(t) zool. cinxami.

Sinonime / Të përafërta:
cinxami
Të ngjashme:
zemërlig:

zemërlíg,-ë mb., edhe si em., zemërkeq, shpirtkeq; kund. zemërmirë.

zemërnik:

zemërník,-e mb., edhe si em., i fortë, i fuqishëm; zemërmadh.

cërrlik:

cërrlí/k,-ku m. sh. -qe(t) curril uji.

çemërim:

çemërím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.