Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës celulozë
celulozë:

celulóz/ë,-a f. lëndë e fortë dhe e patretshme, që del nga përpunimi kimik i drurit dhe përdoret për të bërë letër, lëndë shpërthyese etj.

Të ngjashme:
celuloid:

celuloíd,-i m. lëndë e prodhuar nga celuloza, që përdoret për shirita filmash, për krehra etj.

nebulozë:

nebulóz/ë,-a f. sh. -a(t) astr. mjegullnajë: nebulozat planetare.

celulë:

celúl/ë,-a f. sh. -a(t) 1. biol. qelizë. 2. hist. njësia më e vogël organizative e Partisë Komuniste dhe e Rinisë Komuniste të Shqipërisë gjatë Luftës Nacionalçlirimtare dhe në vitet e para pas Çlirimit. 3. muz. bulëz: celulë melodike.