Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës celuloid
celuloid:

celuloíd,-i m. lëndë e prodhuar nga celuloza, që përdoret për shirita filmash, për krehra etj.

Të ngjashme:
celulozë:

celulóz/ë,-a f. lëndë e fortë dhe e patretshme, që del nga përpunimi kimik i drurit dhe përdoret për të bërë letër, lëndë shpërthyese etj.