Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës celebroj
celebroj:

celebr/ój kal., -óva, -úar 1. zyrt. regjistroj martesën në zyrën e gjendjes civile. 2. kremtoj, festoj; / kryej një shërbesë fetare.

Sinonime / Të përafërta:
kremtoj
festoj
Të ngjashme:
celebrim:

celebrím,-i m. veprimi sipas foljeve.

çemëroj:

çemër/ój kal., -óva, -úar shkarkoj nga një detyrë; kund. emëroj. / pës. çemëróhem.