Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cektësirë
cektësirë:

cektësír/ë,-a f. sh. -a(t) cekëtinë.

Të ngjashme:
lehtësirë:

lehtësír/ë,-a f. sh. -a(t) lehtësi2.

vaktësirë:

vaktësír/ë,-a (vakësír/ë,-a) f. 1. kohë e ngrohtë. 2. vaktësi.

cektësim:

cektësím,-i m. cekim.

cektësi:

cektësí,-a f. sh. -(të) 1. të qenët i cekët; vend i cekët, cekëtinë; kund. thellësi: cektësia e liqenit. 2. fig. të qenët i cekët (nga mendja); kund. thellësi: e trajtoi me cektësi.