Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës ceke
ceke:

cék/e,-ja f. sh. -e(t) enë e cekët; xhezve njëshe.

çeke:

çek,-e, -ja f. sh. -e(t).

cekë:

cék/ë,-aI f. sh. -a(t) vend i cekë., cekëtinë: anë e cekë anekënd; doli në cekë.

cekë:

cék/ë,-aII f. pjesa më e mirë, balli; maja: ceka e gjellës; ceka e qumështit ajka; ceka e djemve; ceka e tokës.

cekë:

cék/ë,-aIII f. loja cekash.

çek:

çek,-e mb. që lidhet me çekët a me Çekinë, i çekëve a i Çekisë: gjuha çeke.