Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës cekatore
cekatore:

cekatór/e,-ja f. sh. -e(t) ceke.

Të ngjashme:
cepatore:

cepatór/e,-ja f. sh. -e(t) dru i shkurtër në cep të çatisë, që mban mahinë.

cepatare:

cepatár/e,-ja f. sh. -e(t) dërrasë a raft i vogël trekëndësh, që vihet në një cep të dhomës.

pikatore:

pikatór/e,-ja f. sh. -e(t) gyp i vogël qelqi me një vrimë në majë e me një pompë llastiku nga ana tjetër, që shërben për të hedhur barna me pika.

telatore:

telatór/e,-ja f. sh. -e(t), edhe si mb. f., nuse e stolisur me tel: nuse telatore.

bukatore:

bukatór,-e, -ja, f. kryes. sh. -e(t) enë për të gatuar a për të pjekur bukë.